Your food anywhere in MENORCA. Minimum purchase: 100,00 €.

null Home Delivery: MONDAY TO SATURDAY

Your food anywhere in MENORCA. Minimum purchase: 100,00 €.

null Home Delivery: MONDAY TO SATURDAY

Més de 1500 productes recollits

La campanya solidària de recollida d’aliments de primera necessitat que promou conjuntament la Cooperativa San Crispín i l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” a favor de Creu Roja Menorca amb l’objectiu de poder ajudar a les famílies i col·lectius més vulnerables, ha aconseguit superar la barrera de donació de 1.500 productes de primera necessitat.

La campanya es va iniciar el passat 16 d’octubre amb motiu de la Setmana Social impulsada per CaixaBank amb la col·laboració de 100 entitats socials de tota Espanya, que en el cas de Menorca, tenia com un dels seus objectius recollir aliments de primera necessitat com llet, arròs, llegums, productes frescos sense refrigeració com patates o cebes i productes de neteja i higiene. Per altra banda, CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, va fer el primer donatiu de 1.000 euros per a la campanya.

Actualment Creu Roja té a Menorca set punts de distribució de productes de primera necessitat on s’atenen actualment a 982 famílies i des de l’esclat de la pandèmia, s’havia produït un falta de productes degut a l’increment de peticions. És per això que es va decidir organitzar aquesta recapte solidari que sota el títol “Pels que més ho necessiten”, s’està articulant a través dels tres establiments que San Crispín té a Alaior i Es Migjorn com espai per a la donació. La campanya encarà s’allargarà fins el proper 20 de novembre, moment en el qual es farà balanç final de tot el que s’hagi pogut recollir.

Compromís solidari ferm

Aquest 2020, la Cooperativa San Crispín ha reforçat el seu compromís solidari amb la posada en marxa de diverses iniciatives socials per donar suport a diferents entitats arran de la COVID-19. Amb aquest objectiu, el Consell Rector de San Crispín en nom dels seus socis, va fer un primer donatiu al mes de juny de dues tones d’aliments a Creu Roja i Càritas Diocesana d’Alaior i Es Migjorn. A l’estiu, en plena temporada alta va organitzar un primer recapte solidari durant els mesos de juliol i agost on es van recollir 300 productes de primera necessitat que va equivaler a 250 kg d’aliments de primera necessitat. I aquesta tardor ha pogut portar a terme aquesta nova acció solidària en col·laboració amb Caixabank. De cara a la campanya nadalenca, prepara un altre acció adreçada a socis i consumidors.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, les persones majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Read more

Become a partner and enjoy more benefits

I want to be a partner

Exclusive promotions in store and online

Collect points to pay for your purchase

Discounts for large families and celiacs