Tu compra en cualquier lugar de MENORCA. Compra mínima: 100,00 €

null Entrega a Domicilio: LUNES A SÁBADO

Tu compra en cualquier lugar de MENORCA. Compra mínima: 100,00 €

null Entrega a Domicilio: LUNES A SÁBADO

Què diuen les etiquetes dels productes?

Entre els lineals del supermercat, sovint és difícil saber a primer cop d'ull quin producte és millor. Llegint les etiquetes dels productes envasats, ens resulta complicat entendre la informació nutricional que apareix en elles, cosa que dificulta la tasca de triar l'opció més saludable o més d'acord a les nostres necessitats alimentàries.

A la Cooperativa San Crispín volem contribuir a aquesta transparència nutricional que ens ajuda a alimentar-nos millor i per això hem iniciat un camí amb l’ajut de la Direcció General de Consum del Govern de les Illes Balears per enllaçar tots i cadascun dels productes que tenim a la nostra botiga on-line a través d’Open Food Facts, una base de dades d'informació alimentària única al món i de tipus col·laboratiu comparable a Wikipedia amb 16.000 col·laboradors de tot el món i sense límit de mida o productes.

Quina informació trobareu?

NUTRISCORE

És un sistema de classificació de 5 lletres i colors, en què l'A de color verd fosc és la millor opció i la E vermella la pitjor, passant per la B, C i D. En aquest sentit, Nutriscore valora tant les aportacions nutricionals positives (contingut en fruites i verdures, fibres i proteïnes) com els negatius (calories, greixos saturats, sucres i sal) per 100 g o ml de producte. Nutriscore penalitza les calories, greixos saturats, sucre i sal. Per exemple, aliments com brioixeria, embotits, aperitius tenen en comú una composició nutricional poc saludable, amb massa sucres o greixos.

NOVA

Segon sistema de classificació nutricional de productes que assigna un grup als productes alimentaris basant-se en quant han estat processats a partir de:

Grup 1 - Aliments no processats o mínimament processats:

Els aliments no processats (o naturals) són les parts comestibles de les plantes (llavors, fruits, fulles, tiges, arrels) o d'animals (músculs, menuts, ous, llet) i també fongs, algues i aigua, després de la seva separació de la natura.

Grup 2. Ingredients culinaris processats

Els ingredients culinaris processats, com els olis, el sucre i la sal, són substàncies derivades dels aliments del Grup 1 o de la naturalesa mitjançant diversos processos, l'objectiu dels quals és fer productes duradors perquè siguin usats a casa o a les cuines dels restaurants per preparar, assaonar i cuinar menjars del Grup 1 i fer amb elles plats i menjars fets a mà, variades i agradables, com guisats, sopes i brous, amanides, pans, conserves, begudes i postres.

Grup 3 - Aliments processats

Els aliments processats, com el peix enllaunat, les fruites en almívar, els formatges i els pans acabats de fer, s'elaboren essencialment a l'afegir sal, oli, sucre o altres substàncies dels aliments de el Grup 2 a el Grup 1. La finalitat d'aquest processament en aquest cas és augmentar la durabilitat dels aliments de el Grup 1, o per modificar o millorar les seves qualitats sensorials.

Grupo 4 - Aliments i begudes ultraprocessades

El propòsit general de l'ultraprocessament és crear productes alimentaris de marca, convenients (duradors, llestos per consumir), atractius (hipersabrosos) i altament rendibles (de baix cost) dissenyats per desplaçar als altres grups d'aliments. Els productes alimentaris ultraprocessats ​​són generalment empaquetats atractivament i comercialitzats intensivament. Els additius en els aliments ultraprocesados ​​inclouen alguns utilitzats en els aliments processats, com ara conservants, antioxidants i estabilitzadors. Els tipus d'additius trobats només en els productes ultraprocesados ​​inclouen els utilitzats per imitar o millorar les qualitats sensorials, o per disfressar aspectes desagradables de el producte final. Aquests additius inclouen tints i altres colorants, estabilitzadors de colors; sabors, potenciadors de sabor, edulcorants sense sucre; i ajudes de processament, com ara la carbonatació, reafirmació, inflor i antiabultamiento, agents antiescumants, antiagloramerantes i de glacejats, emulsionants, segrestants i humectants.

ECO-SCORE

Permet als consumidors conèixer la petjada ecològica d'un producte per mitjà d'una divisió de lletres i colors utilitzant el mètode de Petjada Ambiental de l'Producte (PEF), que es basa en l'Avaluació de l'Cicle de Vida (LCA). En aquest cas es té en compte la petjada total (des de la granja fins a la taula) d'un producte, i els factors d'emissió generalment acceptats.

 

Tots aquells que vulgueu col·laborar a complementar la información nutricional dels productes que ja hi ha a la base de dades, esteu convidats a fer-ho! Moltes gràcies

 

Seguir leyendo

Hazte socio y disfruta de más ventajas

Quiero ser socio

Promociones exclusivas en tienda y online

Acumula puntos para pagar tu compra

Descuentos para familias numerosas y celíacos