Your food anywhere in MENORCA. Minimum purchase: 100,00 €.

null Home Delivery: MONDAY TO SATURDAY

Your food anywhere in MENORCA. Minimum purchase: 100,00 €.

null Home Delivery: MONDAY TO SATURDAY

Nova Campanya Fora de Sèrie

Desaprofitar aliments suposa un alt cost econòmic, però també ètic, social i mediambiental, sense oblidar l’impacte que se’n deriva sobre la dieta i la salut de les persones.

😖Alhora que llencem aliments, 690 milions de persones en el món passen gana cada dia i 3.000 milions de persones no es poden permetre una dieta saludable.

😳Tirar aliments suposa desaprofitar l’aigua, l’energia i el sòl prèviament invertits en la seva producció, manipulació, transport, emmagatzematge o transformació, dels quals depèn la producció futura d’aliments.

😱Eliminar els aliments malbaratats genera entre el 8 i el 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle sense cap motiu que ho justifiqui.

Segons l'Estudi del Potencial de Producció i Fluxos Alimentaris a l'illa de Menorca publicat el 2018 (@consellinsularmenorca, @menorca.biosfera), de les 77.910 tones d'aliments anuals que consumim a Menorca, quasi 12.000 tones les tiram sense que les aprofiti ningú. Desaprofitam el 15,3% del consum total de l'illa.

Una de les cause d'aquest malbaratament alimentari és el rebuig d’aquells aliments que tenen mides, colors o formes que surten dels estàndards de qualitat establerts. Són #productesforadeserie.

És necessari recuperar el valor dels aliments i avançar cap a un sistema alimentari eficient, just, més responsable i sostenible. Tenim al davant el repte urgent de trobar solucions compartides entre tots els agents de la cadena alimentària.

Sa Cooperativa San Crispin feim costat a la campanya #producteforadeserie de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera

 

Read more

Become a partner and enjoy more benefits

I want to be a partner

Exclusive promotions in store and online

Collect points to pay for your purchase

Discounts for large families and celiacs