1. Revisar: abans de fer la llista de la compra assegura’t de revisar què tens al rebost, congelador i nevera per saber què et fa falta. Tenir controlat el que tenim ens permet comprar només el necessari, evitar tirar menjar i estalviar a l’hora de fer la compra.
2. Planificar un menú setmanal: amb aliments base com verdures i fruites, farinacis integrals i proteïnes, així assegurem els nutrients essencials i mantenim una alimentació variada i equilibrada.
3. Bosses reutilitzables: de tela o roba, ja que contribueixen a mantenir un medi ambient lliure de residus i a més estalvies uns cèntims per les bosses de plàstic.
4. Ordre de compra: comença pels productes de neteja o higiene, després els aliments que no necessiten fred (conserves, pasta, arròs, oli, llet, aigua, ous…). En tercer lloc, els aliments peribles, com les fruites, verdures i hortalisses. A continuació, els que necessiten fred com carns, peix o iogurts i per últim els congelats. Evitarem el deteriorament dels aliments i a no desviar-nos de les necessitats reals.
5. Aliments de temporada i proximitat: es troben en el seu millor moment, conserven totes les propietats nutricionals. Així contribuïm a potenciar el consum local i a crear riquesa per als agricultors.
6. Aprofita els Preus Cooperatius: Els socis de San Crispin tenen un millor preu a la seva senalla de la compra perquè poden gaudir dels preus cooperatius, que son més baixos que els preus per no socis. La Cooperativa fa un esforç per contenir marges amb els preus cooperatius amb l’objectiu de beneficiar als seus socis.